Voetreflexologie

De voeten weerspiegelen wat zich in het lichaam afspeelt. Wat er bewust of onbewust gebeurt, is terug te vinden op de voeten. Uitgaande van de holistische visie wordt de fysieke projectie (gevoelige plekken) gezien als een projectie van alle andere niveau’s (mentaal, emotioneel, sociaal, spiritueel).
Op de voeten bevinden zich reflexzônes die corresponderen met lichaamsdelen, spieren en organen. Aan de hand van de gevoeligheid van deze zônes kun je je een beeld vormen van de spanningsverhoudingen in het lichaam. Door het masseren van de voeten en het behandelen van de gevoelige zônes ontstaat de mogelijkheid om bewust te worden van wat er speelt. Daarnaast heeft de behandeling invloed op de bloedsomloop, de lymfestroom en de meridianen (energiekanalen). Ze zet aan tot een verbeterde circulatie die een gunstig effect heeft op de aanvoer van belangrijke voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Binnen de holistische massagetherapie een goede methode om een beeld te vormen van de energieverhoudingen in het lichaam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *