Massagetherapie voor senioren

 

Massagetherapie voor senioren

Massage versterkt de algemene gezondheid en vitaliteit en is geschikt voor iedereen, ongeacht uw leeftijd. Juist wanneer u ouder wordt, kan massage een weldaad zijn voor lichaam en geest. Massage en warmte bevorderen essentiële lichaamsfuncties en helpen u sneller te ontspannen. Deze aandacht voor uzelf zorgt ervoor dat u weer ‘thuiskomt’ in uw lichaam.

Een regelmatige massage helpt:

  • spieren, gewrichten en huid soepel te houden
  • pijnklachten te verminderen
  • uw bewegingspatroon te verbeteren
  • bij slaapproblemen
  • uw immuunsysteem te versterken
  • uw bloeddruk te verlagen
  • uw welbevinden te bevorderen
  • gevoelens van spanning te verminderen
  • u sneller te herstellen
  • uw welbevinden te bevorderen

Massage en aanraking zijn onmisbaar voor ieders welbevinden. Dit geldt voor zowel de gezonde als de zieke mens, voor jong en oud. Wanneer men ouder wordt of na opname in een instelling of ziekenhuis, lijkt deze basisbehoefte minder belangrijk te worden. Aangeraakt worden is echter essentieel voor een goed evenwicht tussen lichaam en geest. Dit bevordert uw mogelijkheden en capaciteiten tot ontwikkeling en contact. Wanneer uw lichaam ontspant, krijgen gevoel, herinneringen en creativiteit weer ruimte. Door massage worden essentiële lichaamsprocessen ondersteund en verbeterd. Dit bevordert herstel en evenwicht.

Binnen de zorg kan massage daardoor een waardevolle aanvulling zijn. Te denken valt aan massage van de oudere medemens, als complementaire zorg in verpleeg- en ziekenhuizen. Seniorenmassage wordt zowel individueel als collectief aangeboden aan huis of in een verzorgings-/verpleeghuis.

Tarieven en Vergoedingen
Mijn uurtarief is € 60  (incl. BTW) Ik ben als Natuurgeneeskundig Therapeut aangesloten bij beroepsvereniging VBAG en als HBO Registertherapeut BNG bij Stichting RBNG en TBNG. Dit staat garant voor medische kennis op Hbo-niveau en voor vergoedingen bij verschillende ziektekostenverzekeraars. De VBAG houdt de vakkennis van hun leden op peil. Ieder lid is verplicht zich regelmatig bij te scholen. Hierdoor bent u verzekerd van vertrouwde, gedegen zorg en advies. Voor mijn behandelingen is er geen doorverwijzing van de huisarts nodig. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u bellen met de  praktijk 06-12777779

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *